10 SOALAN POPULAR MENGENAI ESP SHAKLEE

Ada apa dengan ESP Shaklee sehinggakan semua pelanggan mendambakannya?

Jika anda adalah seseorang yang amat mementingkan kecantikan, kesihatan dan ingin kekal bertenaga sepanjang hari, ESP Shaklee adalah jawapan yang anda cari-cari selama ini.

Ini kerana ESP SHAKLEE ADALAH HOT SELLING / BEST SELLER/ POPULAR PRODUCT/ ON DEMAND dlm Shaklee!! Mengapa, kenapa, bagaimana akan terjawab apabila anda membaca post ini sepenuhnya. Bacalah dengan teliti berkenaan faedah dan kebaikan Energizing Soy Protein ini.

1. Apa itu ESP?

2. ESP dengan Alfalfa mana paling bagus untuk susu ibu?

3. Berapa harga ESP?

4. Berapa lama tahan harga satu canister ESP?

5. Siapa yang tidak boleh ambil ESP?

6. Apa rasa ESP?

7. Jika order hari ni, bila boleh terima?

8. Jika dah amik alfalfa masih perlu ESP ke?

9. Apa kebaikkan lain ESP?

10. Bagaimana nak order ESP?

 

 SUMBER

1. Apa itu ESP?

Ia adalah protein soya yang berkuliti tinggi. Didatangkan dalam canister dan berbentuk serbuk. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP baik dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu tinggi.

2. ESP dengan Alfalfa mana bagus untuk susu ibu?

Protein membantu pembentukan sel dan merupakan kandungan yang penting dalam susu ibu. Alfalfa juga mengandungi protein tapi dalam kuantiti yang sedikit. Kedua-duanya bagus untuk ibu dan kesannya adalah mengikut individu masing-masing. Juga ikut budget. Alfalfa lebih murah berbanding ESP. Yang penting, kekerapan penyusuan harus setiap 3-4 jam dan sehingga payudara dikosongkan, barulah peningkatan susu berkesan.

3. Berapa harga ESP?

Harga ESP bagi semenanjung ialah RM150 manakala bagi Sabah Sarawak ialah RM155.

(Sila hubungi saya utk mendapatkan harga istimewa).

4. Berapa lama tahan harga satu canister ESP?

Dengan pengambilan 3 sudu sehari, ESP boleh bertahan sehingga 1 bulan setengah.

5. Siapa yang tidak boleh ambil ESP? Siapa yg boleh mengambil ESP?

Hanya individu yang mempunyai masalah buah pinggang dan kesukaran memproses protein tidak digalakkan.

Sesuai untuk semua:

1. Ibu-ibu yang sibuk: ESP membantu memberi tenaga berpanjangan, badan lebih sihat dan cergas.

2. Wanita yang ingin menguruskan badan: Hanya bancuhan ESP dengan minuman kegemaran pada setiap pagi, memberi rasa kenyang yang lebih lama.. no more heavy breakfast.

3. Ibu-ibu yang menyusu: Membantu membanyakkan dan mengekalkan supply susu disamping pengambilan air yang cukup dan proses pengepaman yang konsisten.

4. Pesakit kencing manis: mempunyai indeks glisemik yang rendah, melambatkan penyerapan glukosa dalam darah dan mengawal paras glukosa.

5. Wanita yang mementingkan penjagaan kulit muka: Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus, gebu dan berseri..WOW!

dan lelaki, wanita, tua, muda, ibu mengandung, ibu menyusu, pesakit diabetes, selepas pembedahan, kesuburan, kecantikan, ibu berpantang, yg berdiet, nk tambah tenaga…anda, sy, kamu dan dia yg sihat dan ingin kekal sihat..InshaAllah.

6. Apa rasa ESP?

ESP Shaklee berperasa mild soya. Sekiranya anda tidak mnyukai rasa soya, ada pelbagai resepi lain ESP yg boleh dicuba.

 

7. Jika saya order hari ini, bila saya boleh terima?

InshaAllah penghantaran mengambil masa 1-4 hari bekerja bergantung kpd kawasan.

8. Jika dah amik alfalfa masih perlu protein ke?

Boleh mengambil kedua-duanya jika berkemampuan. Alfalfa dan protein mengandungi banyak kebaikkan lain lagi yang berbeza.

9. Apakah kebaikan lain ESP?

  • Membantu pembentukan sel baru.
  • Baik untuk individu yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan
  • Bagus untuk kesihatan dan kecantikan kulit dan rambut.
  • Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak jadi boleh share dengan anak yang setahun ke atas dan seisi keluarga.
  • Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan.

TAHUKAH ANDA? 25% daripada BADAN dibina daripada PROTEIN…Contohnya seperti kuku, kulit, otot-otot adalah berasal daripada protein…Percaya atau tidak, itulah kenyataannya…

Saya ringkaskan macam ni….Struktur dalam badan manusia dibina daripada susunan di bawah…

SEL ——> TISU ——–> ORGAN ———> SISTEMStruktur badan kita terdiri daripada SEL…Kemudian sel-sel akan membentuk tisu-tisu, seterusnya tisu-tisu akan membentuk organ dan organ-organ akan membentuk sistem…Dan….disebabkan itu, badan kita SANGAT memerlukan PROTEIN…Nak tahu kenapa?? Sebabnya PROTEIN adalah makanan utama sel…SEL yang sihat dapat menghasilkan tubuh badan yang sihat…..

Sebab tu setiap hari, anda makan lauk-lauk yang mengandungi sumber protein bukan??Seperti ayam, daging, telur, ikan, kekacang dan banyak lagi….TAPI…TAHUKAH ANDA yang PROTEIN sangat MUDAH TERMUSNAH apabila dikenakan SUHU yang TINGGI…Contohnya anda goreng ikan…Berapa banyak PROTEIN yang tinggal??Anda tak tahu kan??JADI…..Apa kata anda ambil ESP sumber PROTEIN yang lebih berkualiti….Dan semestinya ESP mematuhi kriteria pemilihan soya yang selamat….Dan yang paling penting, ESP Sentiasa SELAMAT, sentiasa BERKESAN dan sentiasa MESRA ALAM…RAMAI YANG DAH RASA KEBAIKAN DAN BETAPA BESTNYA ESP SELEPAS AMBIL SECARA KONSISTEN SELAMA 3-4 MINGGU ….Depa kata kulit makin licin la, kulit makin lembut, parut jerawat makin pudar, rambut dah kurang gugur….susu makin banyak…dan macam-macam lagi…

10. Bagaimana nak order ESP?

Anda cuma perlu hubungi saya dan saya akan uruskan pesanan anda dengan kadar segera :)

 

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk mencuba produk ini, sila hubungi saya untuk harga yang berpatutan dan mampu milik :

Call/whatsapp/sms: 012-2365414

Emel: hanna.azleen@gmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s